ongevallen thuis

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Hoe veilig is uw woning? [Partnerinfo]

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens éénmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben. Sommigen moeten na een val opgenomen worden in een zorgcentrum of ziekenhuis. Bij anderen ontstaat angst om dingen te ondernemen. We geven graag een aantal tips om de kans om te vallen kleiner te maken. Loop eens door uw huis met onderstaande tips. Misschien kunt u wat aanpassen waardoor u nog veiliger woont.

Veilig op de trap

Traplopen kan moeilijker worden als u ouder wordt. Door de trap veilig te maken, voorkomt u een val van de trap. Is er voldoende licht om te kunnen zien waar u loopt? Zorg ook dat er niets in de weg ligt op de treden. Op de trap zit aan beide kanten een stevige leuning om u aan vast te houden en bij de laatste treden zit een extra handgreep. Vindt u het traplopen erg lastig? Dan kan een traplift uw leven een stuk aangenamer maken.

Niet struikelen in de badkamer

Het nemen van een bad of douche kan heerlijk ontspannend zijn en is goed voor lijf en leden. Dit is echter wel een ruimte waar snel ongelukken kunnen gebeuren. Kunt u makkelijk in bad of uw doucheruimte stappen? En gaat uit bad stappen ook goed? Extra handgrepen kunnen uitkomst bieden. Als het toch wel moeite kost om in bad te gaan, kan een instapbad of inloopdouche een oplossing zijn.

Bron : practicomfort.be

Scroll naar top